Kolay Ezber Yapma Teknikleri

Okul hayatında öğrencilerin yapmaktan en çok zorlandığı şeylerden biri ezber yapmaktır. Öğrenci sınav öncesi derslerindeki önemli notlarını ezberlemek ister. Ancak çoğu kişi ezber yapmakta zorlandığını belirtmektedir. Tabi herkes ezber yapabilir ezber yapmanın size ve çevreye bağlı olduğunu bilmelisiniz. Peki kolay ezber nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kolay Ezber Yapma Teknikleri


Ezber yaparken nelere dikkat etmeliyiz, neler yapmalıyız, ezber yaptığımız ortam nasıl olmalı işte maddeler halinde bu suallere yanıt....

Ortamınızı Uygun Bir Hale Getirin

Kolay ezber yapabilmeniz için en önemli faktörlerden birisi ortamınızın sessiz olmasıdır. Gürültülü bir ortamda ezber yapılması çok zordur hatta imkansızdır. O yüzden ezber yapılacak olan mekanın uygun hale gelmesi gerekmektedir.



Ortamla Beraber Zihninizi de Hazırlayın 

Ezber esnasında kafamızın içindeki her şeyi boşaltmamız gerekmektedir. Ezber sırasında tek odaklanmamız gereken şey ezberlenecek yazıdır. Odaklanmaz, zihnimizi ezbere hazırlamazsak ezber yapmamız pek mümkün değildir. Onun için nasıl ortamınızı hazıladıysanız kafanızın içindeki ortamı da ezbere göre ayarlamalısınız.



Küçük Kartlar Hazırlayın

Ezberleyeceğiniz, aklınızda tutmakta zorlanacağınız kelime gruplarını, formülleri, terimleri not alabilirsiniz. Bu sizlerin daha kolay ezber yapmanıza yardımcı olacak tekniklerden birisidir.



Yüksek Sesle Okuyarak Ezberleyin

Yüksek sesle okumak ezber yapan çoğu kişilerin yaptığı tekniktir. Çünkü ezber yaparken okumak içimiz yanı sıra dışardan duymuş gibi aklımızda tutmamıza yardımcı olur. Ağzımızdan çıkanı kulağımız duyduğu için aklımızda yer edinir. En çok yapılan tekniklerden biridir.



Kayıt Cihazı Kullanın

Özellikle duyarak öğrenen bir kişiliğiniz var ise bu yöntem adeta tam sizin için. Ezberleyeceğiniz yeri akıllı telefonunuz sayesinde ses cihazı kaydı ile kaydedin. Daha sonra defalarca ses kaydınızı dinleyin. Bu yöntem nadir olarak kullanılsa da kolay ezber yapma tekniklerinden biridir.



Daha fazla bilgi için sayfamızı ziyaret edebilir, merak ettiğiniz soruların yanıtarını sayfamızda bulabilirsiniz.

Yorumlar