Suya Düşen Telefonları 3 Adımda Kurtarma

Hayatımızın bir parçası olan telefonlarımızın üstüne su döküldüğünde veya havuza, tuvalete düştüğünde aklınızdan genellikle geçen ilk şey ''keşke 300 lira fazla verip kasko yaptırsaydım'' olacaktır. Telefonu teknik servise verdiğinizde muhtemelen kullanıcı hatası diyip kabul etmeyecekler artı yapmak için sizden ücret alacaklar. Peki bu suya düşen telefonları kendi imkanlarımızla tamir edebilirmiyiz? 3 adımda suya düşen telefonlarınızı kurtarın.

Suya Düşen Telefonları 3 Adımda Kurtarma


Mesela sıcak bir havada havuza gidiyorsunuz. O kadar sıcak ki hemen havuza girmek istiyorsunuz. Hızlı hızlı acele ile havuza giriyorsunuz. Ama unuttuğunuz bir şey var, telefonu shortunuzda unutmuşsunuz. Evet artık telefon ıslandı ve kapandı. Ne kadar açmayı denesenizde açılmıyor.

Panik Yapmayın

Bu durumlarda hızlı olmanız gerekir. Çünkü küçük bir hatada cihazınız bir daha açılmayabilir. 
Cihazınıza evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler mevcut. Cihazınızı sizlere göstereceğim yöntemlerle masrafsız bir şekilde tekrardan kullanılabilir hale getirebilirsiniz.

1. Adım: Suya düşen cihazınızın bataryası var ise hızlı bir şekilde bataryayı çıkarmalısınız. Tabi batarya ile birlikte sim kartı gibi telefonunuzun donanımlarını çıkarmalı ve çok hızlı olmalısınız.


Sim kartı ve bataryasını çıkardıktan sonra ise cihazınızı sallayarak içindeki suları az da olsa çıkmasını sağlamalısınız.  

Cihazınızı Fön Makinasından Uzak Tutun 

2. Adım: Bu aslında bir uyarı ve kesinlikle yapmanızı önermem. Toplumun bir çoğu telefon suya düştüğü zaman hızlıca fön makinasına sarılarak telefonunu kurutmaya çalışır. Aslın ne kadar mantıklı gözükse de bu yöntem çok yanlıştır. Çünkü sonuçta kuruladığınız cihaz elektronik her türlü kaza başınıza gelebilir. 


Cihazınızı Pirinçe Yatırın

3. Adım: En önemli olan adım bu adımdır. Cihazınızı pirince yatırmak telefonunuzu kurtarmakta en büyük rolü oynar. Pirinç telefona ne yapabilir ki demeyin, çünkü pirinçin yapısında emicilik olduğundan dolayı ıslanan telefonların içindeki suyu emer bu sayede kullanılma ihtimali daha da artar.


2 Gün Kadar Bekletin

Cihazınızın içindeki sıvının emilmesi için 2 gün kadar beklemeniz gerekmekte. 2 günün sonunda cihazınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Fakat içinde halen sıvı olduğunu düşünüyorsanız teknik servise götürmelisiniz. Daha fazlası için sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın. 

Yorumlar

Yorum Gönder