En Çok İMDB Puanı Alan Yabancı Filmler

İMDb`nin Açılımı : Internet Movie Database, türkçe karşılığıyla İnternet Film Deposudur.
Çekilmiş yada halen çekilme sürecinde olan tüm filmlerin bilgilerinin olduğu sayfadır. Dünyanın dört bir yanından insanların burada izledikleri film hakkında yorumlarını ve düşüncelerini bildiyorlar. İnsanların film hakkındaki görüşlerini puana yansıtması filmin kalitesini belirlemektedir.
Bahsettiğimiz sitede sanatçısından tutun çekim hatalarına kadar bilgiler yer almaktadır. Bir filmin iyi sayılabilmesi için dünya genelinde ilk 250`ye girmesi gerekmektedir. Peki Türkiye sinema sektöründe İMDb`ye göre nasıl puanlamalar almış? İşte En çok İMDb puanı alan Yabancı Filmler !!!

En Çok İMDB Puanı Alan 
Yabancı Filmler


1. The Shawshank Redemption (1994) (9.2)


The Shawshank Redemption listemizin 1. sırasında yer alıyor. En çok İMDb puanına sahip bu filmin Türkçe karşılığı 'Esaretin Bedeli'. Esaretin Bedeli, Andy ve Red isimli iki mahkumun parmaklıklar ardında kurdukları hikayeyi anlatıyor.

2. The Godfather (1972) (9.2)



The Godfather listemizin 2. sırasında yer alıyor. Türkçe karşılığı ise 'Baba' . Çoğumuz bu filmi zaten çevremizden duymuşuzdur. Ama eğer hâlâ izlemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz . Baba 40'lar ve 50'lerin Amerika'sında, bir İtalyan mafya ailesinin destansı hikayesini anlatıyor. 

3. The Godfather : Part II (1974) (9.0)


The Godfather : Part II listemizin 3. sırasında yer alıyor . Bu film ilk filmin devamı niteliğinde. Türkçe karşılığı 'Baba 2'. Baba 2 Genç Corleone, Amerika’ya yeni gelmiştir. 1917 yılında, New York şehri’nin yerel mafyalarından birinin liderini öldürünce saygınlık kazanır ve korkulan biri haline gelir. Film , 6 adet oskar ödülü almıştır. 

4. The Dark Knight (2008) (9.0)


The Dark Knight listemizin 4. sırasında yer alıyor. Türkçe karşılığı 'Kara Şövalye' fakat hepimiz onu 'Batman' yani 'Yarasa Adam' olarak tanıyoruz. Kara Şövalye, halk için büyük bir tehdit oluşturan Joker’in ortaya çıkması ile kaosa dönen Gotham Sokakları’nın yeniden kurtarıcılığını üstlenen Batman’in hikayesini konu ediyor. 

5. 12 Angry Man (1957) (8.9)


12 Angry Man listemizin 5. sırasında yer alıyor. Türkçe karşılığı '12 Öfkeli Adam'. 12 Öfkeli Adam, cinayetle suçlanan bir genç ile ilgili karar vermekle yükümlü 12 jüri üyesinin karar verme sürecini konu ediyor. 



Daha fazlası için sayfamızı ziyaret edebilir, merak ettiğiniz soruların yanıtlarını sayfamızda bulabilirsiniz.
En Çok İMDB Puanı Alan Türk Dizileri 

Kaynak : Beyazperde
                 İMDb



Yorumlar