En Çok İMDB Puanına Alan Yabancı Diziler

İMDb`nin Açılımı : Internet Movie Database, türkçe karşılığıyla İnternet Film Deposudur.
Çekilmiş yada halen çekilme sürecinde olan tüm filmlerin bilgilerinin olduğu sayfadır. Dünyanın dört bir yanından insanların burada izledikleri film hakkında yorumlarını ve düşüncelerini bildiyorlar. İnsanların film hakkındaki görüşlerini puana yansıtması filmin kalitesini belirlemektedir.
Bahsettiğimiz sitede sanatçısından tutun çekim hatalarına kadar bilgiler yer almaktadır. Bir filmin iyi sayılabilmesi için dünya genelinde ilk 250`ye girmesi gerekmektedir. Peki Türkiye sinema sektöründe İMDb`ye göre nasıl puanlamalar almış? İşte En çok İMDb puanı alan Yabancı Diziler !!!

En Çok İMDB Puanı Alan
Yabancı Diziler



1. Game Of Thrones (2011) (9.5)


Game Of Thrones listemizin 1. sırasında yer alıyor. Adını duymayan yoktur herhalde ülkemizde de çok sayıda izleyicisi var. Türkçe karşılığı 'Taht Oyunları' . Konusu :

 Hanedan entrikaları, kapılı kapılar ardında dönen oyunlar, birilerinin kuyusunu kazmak için düşmanın koynuna girmekten çekinmeyen kadınlar, kardeşler arası çekişmeler, dışlanmalar... Hepsi tek bir hedef için: taht kavgası...

2. Breaking Bad (2008) (9.4)


Breaking Bad listemizin 2. sırasında yer alıyor. Breaking Bad'i de ülkemizde izleyen sayısı çok . Türkçe karşılığı 'Kötü Yola Sapmış'. Konusu:

 Lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White bir gün doktordan ileri safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Kendisinden sonra geride kalan ailesine maddi birikim sağlamak isteyen Walter White, uyuşturucu yapımında ustalaşan eski bir öğrencisi, Jesse Pinkman ile beraber uyuşturucu işine girer. Elbetteki yasa dışı yollardan ve uyuşturucunun da eş anlamlısının bela olduğunu bilerek...

3. Sherlock (2010) (9.1)


Sherlock listemizin 3. sırasında yer alıyor. Ülkemizde en çok izlenen yabancı dizilerden birisi. Konusu :

Oldukça iyi ve kıvrak bir zekaya sahip olan Sherlock Holmes, bir gün tesadüf eseri Doktor Watson ile tanışır ve onunla çok iyi dost olur. Bu dostlukları ev arkadaşı olarak devam eder. Taşındıkları mahallede cinayetler olmaya başlar ve polis teşkilatı Sherlock Holmes’in kıvrak zekasından yararlanmak için ondan yardım talep eder. Sherlock Holmes bunu kibar bir şekilde geri çevirmez ve cinayetlerde polislere yardımcı olur.

4. True Detective (2014) (9.0)


True Detective listemizin 4. sırasında yer alıyor . Türkçe karşılığı 'Gerçek Dedektif' . Konusu :

Louisiana Cinayet Masası'nda görev yapan dedektif Rust Cohle (McConaughey) ve Martin Hart (Harrelson) bir seri katilin peşine düşerler. Beraber çalışan ikilinin, takip derinleştikçe kendi hayatlarının da içinden çıkılmaz bir duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır. 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamak için iz süren dedektifler, yıllar sonra davanın tekrar ele alınması ile beraber kendilerini sorgu masasında bulurlar.

5. Fargo (2014) (9.0)


Fargo listemizin 5. sırasında yer alıyor . Konusu :

Esrarengiz bir kiralık katil olan Lorne Malvo, iş üzerindeyken geçirdiği kaza sonucu hastaneye kaldırılır. Hastanede Lester Nygaard ile tanışan Malvo, genç adamın hayatının değişmesine neden olur. Sıradan bir hayatı olan Lester’in geçmişi başarısızlıklar doludur ve ailesi tarafından sürekli küçümsenir. Malvo ile yaptığı konuşmalardan etkilenen Lester, karısını öldürerek farklı bir dünyanın kapısını aralar. O, artık herkesin tanıdığı insan değildir. İşlediği suçtan sonra Malvo’dan yardım isteyen Lester artık bir arada çalışmaya başlar. Bemidji Polis Departmanı‘nın hırslı polisi Molly Solverson ve Duluth Polis Departmanı'nda görevli Gus Grimly bir takım olup işlenen cinayetleri çözmeye çalışacaktır.


Daha fazlası için sayfamızı ziyaret edebilir, merak ettiğiniz soruların yanıtlarını sayfamızda bulabilirsiniz.
En Çok İMDB Puanı Alan Türk Dizileri 
En Çok İMDB Puanı Alan Yabancı Filmler

Kaynak : Beyazperde
               İMDb

Yorumlar