En Çok İMDB Puanı Alan Türk Filmleri

İMDb`nin Açılımı : Internet Movie Database, türkçe karşılığıyla İnternet Film Deposudur.
Çekilmiş yada halen çekilme sürecinde olan tüm filmlerin bilgilerinin olduğu sayfadır. Dünyanın dört bir yanından insanların burada izledikleri film hakkında yorumlarını ve düşüncelerini bildiyorlar. İnsanların film hakkındaki görüşlerini puana yansıtması filmin kalitesini belirlemektedir. Bilgi, En İyi, Gündem, İMDb, 
Bahsettiğimiz sitede sanatçısından tutun çekim hatalarına kadar bilgiler yer almaktadır. Bir filmin iyi sayılabilmesi için dünya genelinde ilk 250`ye girmesi gerekmektedir. Peki Türkiye sinema sektöründe İMDb`ye göre nasıl puanlamalar almış? İşte En çok İMDb puanı alan Türk filmleri!!!

En Çok İMDB Puanı Alan Türk Filmleri



DAĞ II (9.4)

Listemizin 1. sırasında 9.3 İMDb puanıyla yer alan ve bizi gururlandıran DAĞ II filmi 2016 yılında sinemaya girmiştir. Konusu savaş olan bu film dram/aksiyon içeriklidir. İlk filmin 2012 de vizyona girmesinin üstünden 4 sene sonra vizyona girmiştir.



Şahsiyet (9,1)

Listemizin 2. sırasında ise Şahsiyet filmi yer almaktadır. Film Puhu Tv ekranlarından izlenilmektedir.
2018 yılında vizyona giren bu film 9.1 İMDb puanıyla listemizde 2. sırada yer almaktadır. Ay Yapım`ın yapmış olduğu bu filmin türü suçtur.



Ayla (9.1)

Listemizin 3. sırasında yer alan Ayla filmi 2017 yılında vizyona girmiştir. 9.1 İMDb puanı alan film adeta seyircileri kendine kenetlemişti. Nobel Ödülü hakkında konuşulan Ayla filmi ne yazık ki ödülü alamamıştır. Film 2 saat 5 dakikadan oluşmaktadır. Filmin türü dram/tarihtir.



Müslüm (8.7)

Listemizin 4. sırasında yer alan Müslüm filmi 2018 yılında vizyona girmiştir. 8.7 İMDb puanı alan film Müslüm Gürses`in hayatını anlatmaktadır. Herkes tarafından sevilen bu film listede 4. sırada yer almaktadır.





Hababam Sınıfı (8.5)


Listemizin 5. sırasında yeşilçamın efsane filmlerinden olan Hababam Sınıfı bulunmakta. Kemal Sunal, Adile Naşit, Münir Özkul gibi türk sinemasının efsanelerinin oluşturduğu film 8.5 İMDb puanı almıştır. Filmin öyküsünü Rıfat Ilgaz yazmıştır. Film 1975 yılında vizyona girmiştir.



Daha fazlası için sayfamızı ziyaret edebilir, merak ettiğiniz soruların yanıtlarını sayfamızda bulabilirsiniz.
En Çok İMDB Puanı Alan Türk Dizileri 
En Çok İMDB Puanı Alan Yabancı Filmler 

Yorumlar

Yorum Gönder